Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi Z borówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 2 sztuki
borówki 0,50 kg
woda
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi Z borówkami

Z mąki jajka i wody robimy ciasto.Wałkujemy cienko następnie robimy pierogi.Od szklanki wycinamy kółeczka następnie dajemy farsz w tym przypadku borówki sklajamy.Gotujemy w gorącej wodzie z dodatkiem soli i olivy/oleju.Najlepiej smakują na zimno.,ze słodką śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak