Sposób przygotowania

• twaróg pokruszyć widelcem, dodać jajko, wymieszać,
• dodać mąkę, cukier, szczyptę soli, posiekaną miętę,
• wyrobić ciasto widelcem (będzie gęste),
• na osoloną wrzącą wodę wrzucać porcje ciasta widelcem,
• gdy kluski wypłyną na powierzchnie odcedzić i przelać zimną wodą,
• na patelni rozpuścić masło, dodać orzechy, chwilę podgrzewać,
• dodać miód i jeszcze chwilę podgrzewać mieszając,
• kluski rozłożyć na talerzach, dodać pokrojone na pół truskawki,
• posypać po wierzchu orzechami z masłem i cynamonem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    cudowne po prostu
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    wiosenno - letnie danie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ojej ciekawe te kluski :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    moje ulubione smaki:)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !