Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w ciepłym mleku. Odstawić, aby napęczniała.

Śmietanę ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone oraz masę krówkową. Wymieszać i na samym końcu połączyć z żelatyną.

Kawę wymieszać z likierem.

W tortownicy ułożyć warstwę biszkoptów nasączonych w kawie. Na to wyłożyć połowę masy krówkowej. Następnie ułożyć pozostałe biszkopty nasączone w kawie i resztę przygotowanej masy. Ozdobić białą czekoladą.

Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ale kaloria... jedna duża hehe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Boski deser.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Mój ulubiony deser.... Ale w krówkowym wydaniu nie jadłem:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Przepyszny deser!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Deser rzeczywiście jest kaloryczny, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Jeden z moich ulubionych deserów:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pyszny deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    EDYTKA

    świetny pomysł na ten krówkowy smak:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !