Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek z mięsem i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
mięso mielone 1 kg
ryż 40 dag
cebula 3 szt
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidor 1 szt
ser żółty 10 dag
olej do smażenia
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek z mięsem i ryżem

1. Kabaczka obierz, przekrój na pół. Wydrąż miąższ.
2. Ryż ugotuj w lekko osolonym wrzątku wg instrukcji. Osącz, ostudź. Cebule obierz, pokrój. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule.
3. Mięso mielone wymieszaj z ryżem, cebulą i jajkami, dodaj pieprz.Farszem napełnij połówki kabaczka.
4. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Pomidor umyj, pokrój na plasterki. Ułóż na kabaczku, posyp natką i serem. Piecz ok godziny w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 27.10.2012 20:15
ekstra
mariel78 09.09.2012 20:03
super
1j1o1l1a1 22.07.2011 16:55
ciekawy sposób...również na cukinię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak