Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka po góralsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dag
żeberka 1 kg
olej do smażenia
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka po góralsku

1. Żeberka umyj, osusz, podziel na porcje z 2 kostkami. Przyprawę do żeberek wymieszaj z olejem (ok.100ml). Dokładnie posmaruj żeberka (możesz je przygotować wcześniej i wstawić do lodówki na 2 godz).
2. Kapustę wyłóż na lekko posmarowaną olejem blachę. Ułóż żeberka. Piecz ok 1,5 godz w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.01.2014 12:11
pyszne danie
edi 13.03.2012 12:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak