Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki ćwiartki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2,5 kg
ocet 10 % 1,5 szklanki
cebula biała 4 sztuki
sól do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
koper świeży 2 łyżki
woda 1,5 szklanki
cukier kryształ 1,5 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki ćwiartki

Ogórki umyć, pokroić w ćwiarki. Cebulę pokroić w talarki. Do ogórków dodać pokrojoną cebulę. Wszystko nasolić i odstawić na trzy godzine.

Zalewa:
Ocet,wodę i cukier zagotować. Zalewę ostudzić. Do ostudzonej zalewy dodać curry, paprykę, pieprz ,gorczycę,koper drobno pokrojony.

Nasolone ogórki układac w małych słoiczkach pionowo razem z cebulą. Zalać zalewą. Pasteryzować 10-15min.

Jeżeli braknie zalewy można dolać do słoików wodę która pozostanie z ogórków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak