Sposób przygotowania

W misce wymieszać składniki na ciasto. Wyrobioną kulkę podzielić na pół. Jedną część zawinąć w folie i włożyć do lodówki, drugą wyłożyć dno formy. Posypać bułka tartą, żeby pokryła całe ciasto. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki i rozłożyć na wierzchu. Posypać dużą ilością cynamonu.
Przygotować budyń. Do garnka wlać 2 i ½ szklanki mleka, dodać cukier, zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić dwa budynie. Do gotującego mleka wlać rozrobione budynie, wymieszać. Gorący budyń wylać na ciasto, rozprowadzić po całości.
Drugą część ciasta wyjąć z lodówki, rozwałkować wielkość blachy i przełóż na budyniowy wierzch.
Piec w temperaturze 220 st C przez pół godziny. Potem zwiększyć temperaturę do 250 st C. Od momentu podkręcenia piec aż wierzch ciasta się zarumieni. Po wyjęciu z piekarnika zostawić ciasto do ostudzenia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robiłem i jest pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    świetny pomysł, ciacho jest przepyszne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Bardzo smaczne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    smakowite, często robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciasto na czasie
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    brzmi smakowicie, napewno wypróbuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    SMACZNE
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pycha! robię podobne i przepadam za nim
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super te Twoje ciasto :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !