Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydła z kurczaka 10 sztuk
sól do smaku
ocet balsamiczny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 1 łyżka
cukier 1 łyżka
olej 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane skrzydełka

Z octu, cukru, sosu sojowego, oleju i wyciśniętego czosnku zrobić marynatę. Pokryć nią skrzydełka i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia skrzydełka oprószyć solą,podsmażyć na patelni. Zalać je wodą (tyle, żeby je prawie przykryła) i dusić do miękkości. Jak będą już miękkie, odparować resztę wody, a mięso ponownie przysmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.08.2013 00:37
nigdy takich nie robiłam, super
Weronika_eM 24.12.2011 21:07
jakie rumiane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak