Sposób przygotowania

Fasolę zalać wodą, przykryć i odstawić na ok.12 godzin. Namoczoną fasolkę zagotować w tej samej wodzie, dodać do niej ziele angielskie, liście laurowe i kostki bulionowe. Gotować 1,5 godziny. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać do fasoli. Na tej samej patelni podsmażyć koncentrat pomidorowy, przełożyć go do garnka. Dodać majeranek. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklance zimnej wody, zagęścić nią potrawę. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię bretonkę...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    lubię taką
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    lubie fasolke :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    super:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam fasolkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !