Sposób przygotowania

Sos: Masło roztop, trochę ostudź. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i razem z posiekanymi listkami estragonu i bazylii, octem winnym i białym winem, dopraw grubo zmielonym pieprzem doprowadź do wrzenia, potem gotuj ok. 5 min., trochę ostudź, dodaj 2 żółtka i w kąpieli wodnej podgrzewaj wszystko razem stale ubijając, aż masa zgęstnieje, zdejmij garnek z ognia, wmieszaj po trochu (nie przerywając ubijania) roztopione masło. Sos dopraw do smaku solą , pieprzem i cukrem i do czasu podania trzymaj w cieple.
Ananasa z puszki osącz.
Comber z jelenia umyj, osusz, obierz z błon i pokrój w plastry ok. 3 cm grubości, lekko je rozpłaszcz i posmaruj musztardą.
Rozgrzej olej. Obsmaż na nim steki na brązowo ok. 6 min. z każde4j strony, oprósz solą i pieprzem.
Trochę masła roztop i obsmaż na nim plastry ananasa na kolor złocisto brązowy i podawaj ze stekami oraz sosem bearneńskim.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !