Sposób przygotowania

W moździerzu zetrzyj 6goździków.Orzechy drobno posiekaj.Do podgrzanych w garnku powideł wsyp orzechy i starte goździki.Wlej brandy.Gotuj na wolnym ogniu przez 5minut,cały czas mieszając.Masło posiekaj z mąką.Dodaj śmietanę,żółtka i 2łyżki cukru.Zagnieć ciasto i włóż na 30minut do lodówki. 1/3ciasta odetnij i zostaw w lodówce.Resztę rozwałkuj i ułóż na blasze.Na ciasto wyłóż powidła.Wyjmij resztę ciasta z lodówki i zetrzyj na tarce.Posyp nim powidła.Ciasto piecz przez ok.35-40minut w temperaturze220 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !