Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek z orzechami i miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 30 dag
cukier puder 40 dag
białko 5 szt
miód 2 łyżki
wafle tortowe 1 paczka
wanilia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek z orzechami i miodem

Przebierz orzechy i bardzo cienko pokrój.Ułóż wafle w tortownicy lub kwadratowej blaszce.Ubij pianę i pod koniec dodaj cukier.Ubijaj na parze,aż piana zgęstnieje.Zdejmij z pary i ubijaj dalej,aż białko ostygnie.Miód,jeśli jest scukrzony zagotuj.Ostudzone białka wymieszaj z miodem i wanilią.Masę wyłóż na wafle.Piecz w średnio nagrzanym piekarniku przez ok.30minut.Wyjmij ciasto i oddziel nożem od blachy.Wyłóż na deseczkę i pokrój następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak