Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Sprawić rybę. Z włoszczyzny i cebuli ugotować wywar, włożyć rybę do wywaru. Gotować rybę w wywarze na wolnym ogniu kwadrans.. w salaterkach na dnie ułożyć jajko pokrojone plastry, marchewkę z wywaru pokrojoną w plastry, kilka zielonego groszku i zielonej pietruszki. W osobnym garnuszku zalać zimną wodą żelatynę, a gdy napęcznieje dodać do trzech szklanek odcedzonego wywaru i wymieszać do rozpuszczenia. Rybę ułożyć także w salaterkach zalać lekko przestudzonym wywarem i pozostawić do stęknięcia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Lubię bardzo ryby w galarecie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !