Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, masło, żółtka, posiekać nożem szybko zarobić ciasto, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Następnie rozwałkować, włożyć na przygotowaną brytfannę, wyłożyć masę makową, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni, piec około 40 minut. Po ostudzeniu wyłożyć ananasy, zalać krzepnącą galaretką, przygotowaną według przepisu na opakowaniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    apetyczne to ciacho !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !