Sposób przygotowania

Utarłam ziemniaki jak w malakserze na takie fajne paski, wbiłam jajka, dałam sól, pieprz, mąke, zamieszałam. W międzyczasie pokroiłam boczek w kostke i wysmazyłam go, dodałam pokrojona cebule i tez przesmazyłam razem, odlałam tłuszcz i wystudziłam dałam do ziemniaków. Dodałam majeranku. Na wierzch plasterki boczku surowe ktore w trakcie pieczenia sie zrumieniły. Piekłam długo bo ok, 90 minut do zrumienienia na blaszce do pasztetu (taki kwadrat).

No i zrobiłam.. ja zjadłam ze smietaną a corka i maz bez niczego, zostalo 3/4 blaszki wiec zrobiłam do niego na kolacje gulasz jak do placków po wegiersku i wtedy zjedli ;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo ciekawe :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !