Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka miodowo-sojowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1,5 kg
papryczka chili 2 szt
dymki ze szczypiorkiem 3 szt
miód 3 łyżki
sos sojowy 5 łyżek
ocet winny 5 łyżek
olej wg uznania
Cynamon mielony Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka miodowo-sojowe

1. Żeberka podziel na porcje. Dodaj posiekane dymki, szczypiorek i chili, polej miodem, octem i sosem sojowym, skrop olejem, posyp cynamonem. Wymieszaj, chłodź 3 godz.
2. Ułóż na natłuszczonej blasze, piecz 1,5 godz w 200 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.12.2013 08:42
pyszne żeberka
Katarzyna59 19.06.2013 07:38
bardzo smaczna
cooleczka 06.03.2012 17:42
brzmi pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak