Sposób przygotowania

1. Kaszę opłucz, osącz. Wsyp do dużej ilości osolonego wrzątku, ugotuj do miękkości. Odcedź.
2. Pierś kurczaka umyj, osusz, pokrój w małą kostkę. Włóż do rondla, podlej wodą, lekko osól. Gotuj 20 min.
3. Marchewkę oczyść, zetrzyj na tarce. Cukinię obierz, pokrój w kostkę. Szpinak umyj. Warzywa dodaj do mięsa, gotuj 10 min. Mąkę wymieszaj z mlekiem, dodaj do mięsa. Połącz, przypraw.Gotuj 5 min. Sosem polej kaszę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !