Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Z jednej strony mięso posmarować musztardą, z drugiej tartym chrzanem. Odłożyć do lodówki na 2 godziny. Następnie mięso oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    ciekawa panierka, tez czasami robie takie smakowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczny kotlecik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    to co dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszna klasyka, a czosnkowa panierka zdecydowanie w moim guście :)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna potrawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie dania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !