Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy i rozcieramy w nim drożdże.Do mąki dodajemy szczyptę soli.Drożdże z mlekiem,łyżkę cukru i masło dodajemy do maki z sola i mieszamy.Wyrabiamy ciasto.Przykrywamy ciasto na około 30 minut,aby wyrosło.Śmietanę miksujemy z cukrem waniliowym,siedmioma łyżkami cukru i jajkami.Ciasto zagniatamy i wałkujemy na krążek o grubości około 2cm i średnicy 28.Ciasto układamy w formę,aby miało podwyższony brzeg.Odstawiamy na około 15 minut do wyrośnięcia.Posypujemy ciasto umytymi dokładnie jagodami i polewamy masą śmietanową.Pieczemy w temperaturze 200 stopni około godziny.Gdy wystygnie posypujemy cukrem pudrem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Uwielbiam ciasta z jagodami :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !