Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka serowa z koperkiem i pietruszką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 30 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg
jajko 2 szt
koperek posiekany 3 łyżki
margaryna 1 łyżka
sól
pieprz
tłuszcz do formy
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka serowa z koperkiem i pietruszką

Żółtka oddzielamy od białek,białka schładzamy i ubijamy na sztywną pianę.Margarynę ucieramy dodając stopniowo żółtka oraz zmielony dwa razy ser,koperek,natkę bułkę tartą i doprawiamy solą i pieprzem,na koniec dodajemy pianę z białek i mieszamy.Masę przekładamy do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy żaroodpornej.Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 01.08.2011 20:05
ciekawy przepis
Krystyna32 27.07.2011 17:37
extra
MAR3STA 26.07.2011 23:19
świetna zapiekanka;)
anemon 22.07.2011 07:10
To trochę taki wytrawny sernik.
halina17 21.07.2011 19:08
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak