Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 1 szkl
cukier waniliowy 2 łyżeczki
sól do smaku
cynamon wg uznania
masło wg uznania
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
twaróg 30 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski na słodko

1. Twaróg dwukrotnie zmiel. Dodaj jajko, cukier waniliowy, szczyptę soli i cynamonu, połącz. Mieszając, stopniowo dodawaj mąkę. Ciasto podziel na części. Uformuj wałki o śr. 2cm, pokrój w ukośne paski.
2. Kluski wrzucaj partiami na osolony wrzątek. Gdy wypłyną, gotuj ok 3 min. Wyjmij. Polej bułką tartą z masełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.01.2014 07:53
bardzo lubię
tomek18 16.10.2011 09:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak