Sposób przygotowania

1. Twaróg dwukrotnie zmiel. Dodaj jajko, cukier waniliowy, szczyptę soli i cynamonu, połącz. Mieszając, stopniowo dodawaj mąkę. Ciasto podziel na części. Uformuj wałki o śr. 2cm, pokrój w ukośne paski.
2. Kluski wrzucaj partiami na osolony wrzątek. Gdy wypłyną, gotuj ok 3 min. Wyjmij. Polej bułką tartą z masełkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !