Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rabarbar pod pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 60 dkg
cukier 9 łyżek
cukier waniliowy 1 łyżeczka
skórka cytrynowa 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
masło 1/2 kostki
białko 2 szt
herbatniki 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbar pod pierzynką

Herbatniki kruszymy mieszamy z masłem i taką masą wykładamy dno formy.Rabarbar oczyszczamy i kroimy na 5 cm kawałki i układamy na herbatnikach ,posypujemy pięcioma łyżkami cukru wymieszanym z cukrem waniliowym i skórką pomarańczową.Białka ubijamy na sztywną pianę z resztą cukru i wykładamy na wierzch.Zapiekamy 15 min w 220 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 23.05.2012 08:17
świetny :)
sunnymood 04.02.2012 11:45
super:)
MAR3STA 02.08.2011 23:13
pyszny deserek;)
anemon 23.07.2011 08:32
Fajany i szybki deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak