Sposób przygotowania

Nektarynki umyć, usunąć im pestki. 4 kg owoców dowolnie pokroić, wrzucić do garnka, zasypać cukrem i zagotować. Gotować tak długo, aż owoce się lekko rozgotują. Przestudzić, a następnie zmiksować blenderem. Powstałą masę ponownie zagotować. Gotować ok.30-40 minut. Po tym czasie dodać resztę drobno pokrojonych nektarynek i gotować jeszcze kilka minut. Gotowy dżem przełożyć do słoiczków. Pasteryzować ok.15 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nektarynki kupujesz czy z własnego sadu?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Udało mi się tanio kupić.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    palce lizać
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Takiego dżemu jeszcze nie jadłam, ale wygląda przepysznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !