Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykowe paseczki na tostach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
sos sojowy 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
koper włoski 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1/2 szt
cukier 1 łyżeczka
chilli mielone szczypta
oliwa 4 łyżki
koperek 1 pęczek
chleb tostowy 6 kromek
ser żółty 20 (tarty)
papryka po 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: paprykowe paseczki na tostach

Paprykę myjemy oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w cienkie paseczki a obrane cebule w piórka.Na rozgrzanej oliwie podduszamy paprykę,cebulę nasiona kopru i kostkę rosołową,pod koniec gotowania dodajemy sos sojowy i ocet ,doprawiamy cukrem i chilli,zdejmujemy z ognia i mieszamy z posiekanym koperkiem.W płaskiej wysmarowanej oliwą formie układamy tosty tak by dokładnie zakryły dno,dość grubo posypujemy serem na niego wykładamy paprykę z cebulą a na wierzch dajemy resztę sera.Zapiekamy 15 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 23.07.2011 08:33
Brzmi smacznie i zachęcająco.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak