Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja faszerowane i brokuły pod beszamelem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
pieczarki 4 szt
cebula 1/2 szt
masło 1 łyżka
brokuły 30 dkg
sos beszamelowy 1 szklanka
ser żółty 5 dkg
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: jaja faszerowane i brokuły pod beszamelem

Jajka gotujemy na twardo obieramy,kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.Cebulę i pieczarki siekamy i podsmażamy na maśle,gdy ostygną dodajemy żółtka i ucieramy całość na gładką masę i nakładamy do białek.Brokuły sparzamy i odcedzamy,a ser ścieramy na tarce.Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem brokuły układamy obok faszerowanych jaj i polewamy sosem i posypujemy startym serem.Zapiekamy 10 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak