Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA POD SEREM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 szt
czosnek 1 ząbek
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
ser żółty 15 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA POD SEREM

Czosnek obieramy i miażdżymy i smarujemy nim naczynie żaroodporne i na dno wlewamy łyżkę oliwy..Cukinie ze skórką kroimy w grube plastry grubości 1,5 cm i polewamy resztą oliwy,lekko solimy i starannie mieszamy.Połowę plastrów cukinii układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy połową sera a następnie układamy resztę cukinii.Jajka ubijamy z mlekiem doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy cukinię i posypujemy resztą sera.Wstawiamy do piekarnika na 190 stopni i zapiekamy 30 min.Po ODKRYCIU POKRYWY ZAPIEKAMY JESZCZE 15 MIN.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 22.07.2011 07:13
Lubię cukinię, więc chyba wypróbuję Twój przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak