Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort arbuzowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 serki homogenizowane waniliowe
cukier 0,5 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tort arbuzowy

Szybki i zaskakujacy deser i w dodatku bardzo łatwy - tort smietankowy z arbuzem wg Trusi.

Biszkopt przekroić na dwa krążki lub dac 2 gotowe kupne. Spód lekko nasączyć dowolnym ponczem.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, następnie wymieszać z serkami. na końcu dodać żelatynę rozpuszczoną w 100ml wody i przestudzonej.
Na nasączony biszkopt wyłożyć 1/3 masy, na to ściśle ułożyć kawalki arbuza i przykryć kolejną 1/3 części masy. Przykryć drugim krążkiem biszkopta, nasączyć i posmarować całość pozostałą masą. Udekorować wg własnego uznania.
UWAGA: Masa szybko zastyga, więc lepiej za nim zaczniesz ją ubijać przygotuj resztę ciasta do nałożenia.
Polecam ten torcik zwłaszcza na upalne dni, arbuza można zastąpić innymi owocami ale z arbuzem należy spróbować bo efekt jest rewelacyjny.\" Jest pyszny. Wart grzechu łakomstwa:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 14.08.2011 17:54
ciekawe połączenie arbuza z ciastem
IlonaAlbertos 29.03.2011 12:33
Nie myślałam, że arbuza można użyć do ciasta. Świetny pomysł.
Justyna70 30.12.2010 11:32
rewelacyjny pomysł!!
eli_555 08.11.2010 23:04
pycha
ZEWA 13.09.2010 01:05
Ciekawy pomysł na wykorzystanie arbuza. Zawsze jadłam go w sałatce owocowej lub sam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak