Sposób przygotowania

Szybki i zaskakujacy deser i w dodatku bardzo łatwy - tort smietankowy z arbuzem wg Trusi.

Biszkopt przekroić na dwa krążki lub dac 2 gotowe kupne. Spód lekko nasączyć dowolnym ponczem.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, następnie wymieszać z serkami. na końcu dodać żelatynę rozpuszczoną w 100ml wody i przestudzonej.
Na nasączony biszkopt wyłożyć 1/3 masy, na to ściśle ułożyć kawalki arbuza i przykryć kolejną 1/3 części masy. Przykryć drugim krążkiem biszkopta, nasączyć i posmarować całość pozostałą masą. Udekorować wg własnego uznania.
UWAGA: Masa szybko zastyga, więc lepiej za nim zaczniesz ją ubijać przygotuj resztę ciasta do nałożenia.
Polecam ten torcik zwłaszcza na upalne dni, arbuza można zastąpić innymi owocami ale z arbuzem należy spróbować bo efekt jest rewelacyjny.\" Jest pyszny. Wart grzechu łakomstwa:)

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Ciekawy pomysł na wykorzystanie arbuza. Zawsze jadłam go w sałatce owocowej lub sam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    rewelacyjny pomysł!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nie myślałam, że arbuza można użyć do ciasta. Świetny pomysł.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    ciekawe połączenie arbuza z ciastem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !