Sposób przygotowania

Podgrzybki oczyścić, pokroić na kawałki. Cebule i czosnek, obrać, posiekać. Paprykę przekroić wzdłuż na pół. Usunąć srodki z pestkami. Miąższ opłukać, pociąć w grubą kostkę. Dymkę oraz fasolę oczyścić, pokroić na spore kawałki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek oraz cebulę, usmażyc na szklisto, dołożyć grzyby, mieszając smażyć 7 minut. Opruszyć curry i mąką, zasmaż, nie rumieniąc. Na patelnię wlać szklankę wody. Jak całość zawrze zmniejszyć ogień dusić pod przykryciem 8 min. Wrzycić warzywa, gotować razem 8 min, dolać śmietany. Dodać miód i sos sojowy. Wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !