Sposób przygotowania

Boczek pokrój w kostkę, wrzuć do rondla, wysmaż na chrupko i wyjmij. Obraną cebulę pokrój w plastry, smaż na tłuszczu z boczku, aż będzie szklista. Zestaw z ognia, lekko oprósz papryką w proszku. Paprykę i obydwie fasole oczyścić, pokrój na kawałki. Dołóż do cebuli, posól i duś pod przykryciem ok 10 minut. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój i wrzuć do papryki. Całość gotuj, aby cały płyn wyparował. Dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę i posiekany czosnek. Wrzuć wysmażony boczek i duś razem 2-3 minut. Podawaj z kawałkiem bagietki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !