Sposób przygotowania

1. Miąższ arbuza odetnij od skórki, usuń gniazda nasienne, owoc potnij w grubą kostkę.
2. Fetę pokrój w drobną kostkę, a oliwki na połówki.
3. W dużej salaterce wymieszaj wszystkie przygotowane składniki. Dodaj do nich drobniutko posiekaną cebulke.
4. Umyj bazylię, listki poodrywaj od gałązek, całe wrzuć do sałatki.
5. Przygotuj sos. Łyżkę octu balsamicznego utrzyj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odrobiną soli do smaku. Dalej, ucierając, powoli dolewaj 4-5 łyżek oliwy.
6. Gotowym sosem polej sałatkę. Obficie oprósz pieprzem. Podawaj np. ze świeżą bagietką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajne :0)
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    i ten arbuz... na wieczor zjadlam przed chwila caly kilogram;]
  • 3
    original
    Opublikowano

    Granita

    ciekawe połączenie smaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !