Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
miód 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
margaryna 1/2 kostki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik II

Jabłka pokrojone w ósemki pozbawić pestek i skropić sokiem z cytryny. 1/2 szkl. Cukru zalać 1/2 szkl. Wody. Wrzucić kilka goździków prymat i wszystko razem podgrzać. Do gotującego się syropu na 10 min. Włożyć jabłka, wyjąć je i jeszcze ok. 5 min. Podgrzewać sam syrop. Wymieszać syrop z wódką i polać nim owoce. Poczekać, aż jabłka ostygną. Można zamknąć je w słoikach. Podawać na zimno

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 22.07.2011 21:26
pierniki to jedne z moich ulubionych ciast
Sylwia88 21.07.2011 16:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak