Sposób przygotowania

Rozpuścić margarynę i pozostawić do ostygnięcia. Jajka ubić z cukrem na puszystą, gładką masę, wsypać kakao i mąkę wymieszaną z sodą oraz 2 opakowania przyprawy do piernika. Dodać miód i powidła, roztopioną margarynę, mleko oraz suchy mak (trochę maku odłożyć do dekoracji), wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać, na końcu do ciasta dodać bakalie. Przygotowane ciasto przełożyć do natłuszczone] i posypanej bułką tartą formy (najlepiej dużej keksówki), piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 ii około 60 minut.
W rondelku zagotować 2 łyżki wody i rozpuścić w niej tabliczkę białej czekolady. Tak przygotowaną polewą polać gorący piernik i obsypać dekoracyjnie resztą maku. Pozostawić do zastygnięcia

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !