Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajaecznica na grzankach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 3 kromki
jajko 3 sztuki
sól 1 szczypta
szczypiorek 1/2 pęczkek
masło 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajaecznica na grzankach

1.Kroimy bagietkę na skos najlepiej nożem do pieczywa
2. rozgrzewamy patelnię grillowaną lub zwykłą, smarujemy delikatnie masłem, kładziemy nasze kromki na patelnie i podpiekamy z obu stron:)
3. w tym czasie smażymy na maśle nasze jajka, solimy
4. na podpieczone grzanki nakładamy jajecznice, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
*Kawa zbożowa z mlekiem do tego - śniadanie wręcz idealne:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina33 11.03.2012 18:06
jajeczniczka to jest najlepsze niedzielne śniadanko :)
czekoladka_m 03.02.2012 17:38
Uwielbiam jajeczniczkę!!
angelika14 04.09.2011 11:52
super przepis
czekoladka_m 19.08.2011 17:59
Jeszcze nie jadłam jajecznicy podanej na grzankach, ale bardzo podoba mi się ten pomysł;):)
aguus 22.07.2011 12:04
Oj... Takie rewelacje!
ewasylwia 22.07.2011 11:23
pyszniutkie
Agiatis 22.07.2011 09:54
Dziękuję za tak miłe słowa:)
SmacznaPyza 22.07.2011 08:48
takie proste a wygląda świetnie
anemon 22.07.2011 07:45
Fajny sposób podania jajecznicy.
Sylwia88 21.07.2011 16:24
pycha
ziutula
ziutula 21.07.2011 16:20
lubię takie jajówy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak