Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczne zaskoczenie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek waniliowy 700 g
kremówka 250 ml
cukier puder 4 łyżki
truskawki 400 g
Żelatyna wieprzowa Prymat
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczne zaskoczenie

Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać serek, cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. gorącej wody, przestudzić i wlać do masy serowej, zmiksować. Na dnie filiżanek układać krążki wycięte z biszkopta, owoce i masę serową. Po zastygnięciu zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.12.2013 00:03
pycha deserek
Krystyna32 10.12.2013 15:33
fajny pomysł
IwonaDD 07.05.2013 08:14
super nazwa
zdzislawa2 24.11.2011 13:15
musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak