Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, zagnieść z cukrem i margaryną. Z ciasta uformować kuleczki - kapelusiki przyszłych grzybków oraz wałeczki - nóżki grzybów. W każdym kapelusiku zrobić maty dołek na nóżkę. Ułożyć je na natłuszczonej blasze, piec 15 min w temp. 150 st. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Jeden koniec każdej nóżki i dołek w kapelusikach posmarować żółtkiem, skleić razem i odłożyć do wyschnięcia. Na lukier cukier puder wymieszać z 2 łyżkami wody, zagotować. Nóżki grzybów maczać w lukrze i obtoczyć w maku. Na polewę czekoladę rozpuścić w rondelku lub w gorącej kąpieli wodnej. Każdy kapelusik maczać w płynnej czekoladzie, odłożyć, aż czekolada stężeje.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !