Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
pieczarki 25 dag
cebula
masło 3 łyzki
pieprz
sól
przyprawa do potraw
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony z pieczarkami

Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w średniej wielkości kostkę i zrumienić na oleju. Następnie podlać 1/3 szklanki wody, dodać przyprawy i dusić
10 minut. Cebulę obrać, posiekać. Pieczarki umyć, pokroić, dodać do kurczaka razem z cebulą, podlać niewielką ilością wody i dusić ok. 15 minut. Masło utrzeć z mąką, rozprowadzić gorącym wywarem, dodać do potrawy i zagotować. Kurczaka podawać z kluseczkami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty i marchwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak