Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche serduszka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
masło 1 kostka
cukier 1 szkl
żółtko jajek 2 szt
śmietana 1/2 szkl
amoniak 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
dżem porzeczkowy wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche serduszka

Śmietanę wymieszać z amoniakiem i odstawić, aby trochę urosła. Masło posiekać nożem z mąką z dodatkiem proszku do pieczenia. Dodać cukier, żółtka, cukier waniliowy oraz \"wyrośniętą\" śmietanę. Zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość ok 0,5cm. Wykrawać ciasteczka. Na środku każdego położyć łyżeczkę konfitury porzeczkowej. Piec w 180 stopniach przez ok 25 min na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 14.09.2012 09:49
szkoda ze nie ma zdjecia
Rique 06.11.2011 14:49
pyszne:)
Rique 06.11.2011 14:49
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak