Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane bakłażany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól
czarny pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane bakłażany

Bakłażany umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, pokroić w plastry grubości ok. 1 cm. Posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, odstawić
na godzinę, aby straciły gorycz. Jajko rozbić na talerzyk, roztrzepać widelcem. Plastry bakłażanów obtoczyć w mące, panierować w bułce i w roztrzepanym jajku. Na patelni rozgrzać 3-4 łyżki oliwy, bakłażany smażyć na rumiano na wolnym ogniu. Podawać z sosem czosnkowym lub z papryką smażoną z czosnkiem i cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak