Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik waniliowy z wisniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 2 szklanki
masło 10 dag
cukier waniliowy
jajko
Masa serowa
majeranekmleko 800 ml
budyń śmietankowy 2 sztuki
cukier 8 łyżek
jajko 4 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
żółtko jajek
mleko 2 łyżki
wiśnie 50 dag
serek homogenizowany 30 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik waniliowy z wisniami

Z podanych składników zagnieść ciasto, chłodzić 30 min. Wytopić nim dno formy. Piec 15 min (180 si). Wiśnie zagotować z 3 tytkami cukru. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z odrobiną wody, wlać do wiśni, zagotować. Masę wyłożyć na ciasto. 2óttka oddzielić od białek. Na mleku z resztą cukru ugotować budyń, ostudzić. Dodać 4 żółtka, ser i pianę z białek, rozsmakować na wiśniach. Na wierzch wylać żółtko rozmącone w 2 łyżkach mleka. Piec 40 minut w temp 180c.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak