Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrusty na drożdżach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
margaryna 1/2 kostki
jajko 3 szt
cukier waniiowy
mleko 1/2 szkl
cukier 3 łyżki
drożdże 15 dkg
wódka 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrusty na drożdżach

Margaryne rozpuścić.
Do miski wsypać cukier,wlać tłuszcz,
dodać cukier waniliowy,wbić jajka,dokładnie połączyć.
Do szklanki wsypać rozdrobnione drożdże,zalać zimnym mlekiem,zamieszać .
Następnie drożdże przelać do miski,dodać mąkę i wlać wódkę.
Ciasto dobrze zagnieść i wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
po wyjęciu z lodówki rozwałkować,formować chrusty
Smażyć na gorącym oleju.
Gotowe posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 16.12.2010 11:40
mniam
misia53 30.09.2010 12:05
Takich nie jadłam.
dasada1 29.08.2010 21:54
chrusciki mniam, mniam
tulipan
tulipan 29.08.2010 14:57
Pycha
noculos 28.08.2010 12:59
uwielbiam chrusty!!!!
Allice 21.08.2010 07:05
Takie chrusty są bardzo dobre i można je mrozic :)
IZABELA29 30.07.2010 20:58
lepsze niz te tradycyjne czy maja inny smak ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak