Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort migdałowy bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dżem porzeczkowy 5 łyżek
płatki migdałowe 15 dag
Krem:
mleko 1,5 szklanki
budyń śmietankowy
cukier 4 łyżki
masło 25 dag
cukier puder 3 łyżki
biszkopty podłużne 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort migdałowy bez pieczenia

Ugotować budyń z mlekiem i cukrem, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Ucierając, dodać po łyżce zimny budyń. Na poncz zmieszać wino, rum i cukier. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć 1/2 biszkoptów, nasączyć 1/2 ponczu. Dżem podgrzać, 1/2 wyłożyć na biszkopty, na nich rozsmarować 1/3 kremu i rozsypać 1/3 płatków migdałowych. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów, nasączyć ponczem, posmarować dżemem, 1/3 kremu, posypać 1/3 płatków i schłodzić. Resztą kremu posmarować boki tortu, wierzch posypać resztą płatków. Udekorować bitą śmietaną 1 czekoladowymi ozdobami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak