Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jajeczny z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smietana 18% 250 ml
posiekany szczypiorek 4 łyżki
chrzan 1,5 łyżeczki
sok z połowy cytryny
sól
pieprz
cukier 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jajeczny z chrzanem

Jajka na twardo obrać, zetrzeć w całości na tarce o drobnych oczkach. Śmietanę wymieszać z jajkami, ziołami, chrzanem, sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem oraz cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak