Sposób przygotowania

Ciasto rozwiń, rogi załóż do środka, a całość rozwałkuj na placek o średnicy ok. 34 cm. Formę do tart przełóż wyłóż pergaminem, wylep ciastem.
Morele osącz z zalewy. Budyń rozmieszaj z 1/4 l mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Wlej zawiesinę budyniową i mieszając gotuj, aż całość zgęstnieje. Wylej na ciasto w formie i rozsmaruj. Na tym ułóż morele. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piecz ok. 25 min. Konfiturę lekko podgrzej. Przetrzyj przez sitko. Masą posmaruj brzegi gotowego ciasta. Oprósz płatkami migdałowymi i udekoruj miętą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !