Sposób przygotowania

Białka ubijamy, pod koniec dodajemy cukier i żółtka. Wsypujemy mąkę połączona z kakao i ocet. Wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy na blachę i pieczemy ok pół godziny w temp. 180 C.
Masa I: Budynie gotujemy na mleku i dodajemy cukier. Studzimy. Miękkie masło ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń, a na koniec wiórki kokosowe.
Masa II: Żelatynę rozpuszczamy w 3/4 szkl. przegotowanej, gorącej wody, studzimy. Kawę rozpuszczamy we wcześniej zagotowanym mleku i studzimy. Wsypujemy śmietanę (śnieżki) i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy żelatynę i mieszamy. Ostudzony biszkopt nasączamy, wykładamy masę I a potem masę II i polewamy wszystko polewą.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Bardzo lubię ciasto z cappuccino! Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !