Sposób przygotowania

KLOPSIKI
Mięso gotujemy- miksujemy blenderem razem z 2 pokrojonymi i podsmażonymi cebulami oraz z namoczonymi wcześniej i odciśniętymi bułkami.
Przyprawiamy Kucharkiem, czosnkiem, pieprzem i papryką mieloną- mieszamy z posiekaną pietruszką.
Formujemy klopsiki- panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej i smażymy na złoto na oleju.

SOS
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone 2 cebule, rozgnieciony czosnek i pokrojoną paprykę- smażymy.
Dodajemy koncentrat, ketchup i sos sojowy- doprawiamy do smaku.

Pulpety podgrzewamy w sosie.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo takie lubię
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bardzo smaczna propozycja:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !