Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z porzeczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sznycle indycze 8 szt
porzeczki 30 dag
miód 2 łyżki
cukier 6 dag
tymanek do smaku
szałwia do smaku
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżka
nalewka owocowa 50 porzeczkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z porzeczkami

1. Sznycle rozbij.Oprósz solą, pieprzem, szałwią i tymiankiem. Serek dopraw solą i tymiankiem, dodaj bułkę tartą i 1/2 szkl porzeczek. Farsz umieść na sznyclach, zwiń zgrabne roladki. Zepnij. Obsmaż na oleju na silnym ogniu.
2. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej odrobiną gorącej wody, piecz 15 min w 200 stopniach.
3. Zagotuj cukier z 1/3 szkl wody, gdy osiągnie konsystencję syropu, dodaj miód oraz porzeczkówkę, porzeczki i zielony pieprz. Gotuj ok 3 min. Sosem polej roladki. Udekoruj szałwią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 09.10.2013 13:36
świetna propozycja
edi 28.04.2012 21:37
interesujące:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak