Sposób przygotowania

1. Sznycle rozbij.Oprósz solą, pieprzem, szałwią i tymiankiem. Serek dopraw solą i tymiankiem, dodaj bułkę tartą i 1/2 szkl porzeczek. Farsz umieść na sznyclach, zwiń zgrabne roladki. Zepnij. Obsmaż na oleju na silnym ogniu.
2. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej odrobiną gorącej wody, piecz 15 min w 200 stopniach.
3. Zagotuj cukier z 1/3 szkl wody, gdy osiągnie konsystencję syropu, dodaj miód oraz porzeczkówkę, porzeczki i zielony pieprz. Gotuj ok 3 min. Sosem polej roladki. Udekoruj szałwią.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    interesujące:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !