Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* 3 udka z kurczaka
* 200g marchewka mrożona w kostkę
* 1/2 seler
* 1 kostka rosołowa
* 5 gałązek natka pietruszki (posiekna)
* 2 łyzki margaryna
* 1 malutka cebulka
* 1 łyzka mąki
* 150g śmietana 18%
* sól,pieprz (wg.uznania)

Udka myjemy,wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą,dodajemy marchewkę i oczyszczony seler. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa.Pod koniec gotowania wrzucamy kostkę i dorzucamy natkę pietruszki. Wyciagamy mięso i studzimy.(zachowujemy wywar) Jak mięso już jest zimne rozdrabniamy je na kawałeczki. W rondlu rozpuszczamy margarynę i wkładamy rozdrobnione mieso z drobno posiekaną cebulką. Chwilkę przesmazamy mieszając. Następnie wszystko zalewamy naszym wywarem. Chwilke gotujemy.Doprawiamy jeszcze sola i pieprzem (wg.uznania) Potem wszystko zawieszamy mąką razem ze śmietaną i odrobinką wody. Wlewamy do wywaru mieszając.Gotujemy dwie minuty i gotowe. Podajemy z czym kto lubi :) Ja podałam z kotlecikami ziemniaczano-marchewkowymi.


http://www.doradcasmaku.pl/przepis/135920/ziemniaczano-marchewkowe-kotleciki-.html

SMACZNEGO. . . . .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Warto tak robić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    pyszna potrawka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    lubię takie danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    zrobię dzisiaj na obiad:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !