Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki Imbirowo-Miodowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2sztuki
Imbir mielony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki Imbirowo-Miodowe

SKŁADNIKI :

* 2 polędwiczki wieprzowe
* 2 łyzka imbir-w proszku
* 2 łyżki miód
* 3 zabki czosnku
* 1/2 puszki fasoli białej konserwowej
* 5 łyżek olej
* 1 łyzka cukier brązowy
* 2 łyżki sos sojowy-ciemny
* 2 łyżki olej do smażenia
* 10 liści kapusta pekińska

PRZYGOTOWANIE:

Z powyzszych składników robimy marynatę tj. Fasole i obrany czosnek blenderujemy na gładką masę.Przekładamy do miski,dodajemy imbir,miód,5 łyzek oleju,cukier brązowy i sos sojowy.Wszystko razem mieszamy. Poledwiczki myjemy,oczyszczamy z błonek-osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do naszej marynaty na około 15 h.do lodówki..W międzyczasie Liscie kapusty umyć i osuszyć. Na rozgrzanym oleju podsmażyć krótko do lekkiego zmięknięcia. Po piętnastu minutach wyciągamy nasze polędwiczki , rozgrzewamy olej w woku i smażymy je na goracym ogniu po chwilce z każdej strony. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 200*C przekładamy je na ruszt i grillujemy 15 minut i gotowe.Ale w tym czasie jak one sie grillują resztę marynaty dodajemy do woka i gotujemy ja parę chwil ciągle mieszając. Jak już wyciągniemy polędwiczki to polewamy je gorącą marynatą. Podajemy na liściach kapusty pekińskiej. Podajemy z czym kto lubi :-) SMACZNEGO . . . . .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 15:41
Rarytas dla mięsożerców.
leonkot 06.02.2012 15:34
pięknie wyglądają
eli82 20.08.2011 08:43
apetycznie wyglądają
IZABELA29 31.07.2011 22:18
apetycznie
SmacznaPyza 21.07.2011 14:39
ciekawe i ładnie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak