Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z galaretkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 paczka
brzoskwinie w puszce 1 puszka
galaretki owocowe 4 szt
cukier puder 5 łyżek
aromat pomarańczowy 1/2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z galaretkami

Foremkę na sernik wyłożyć folią aluminiową, na dno ułożyć biszkopty. Galaretki, np. zieloną i czerwoną rozpuścić w połowie wyznaczonej w przepisie wody. Oddzielnie wylać na talerze, odłożyć do lodówki do stężenia. Następnie pokroić w kostkę. Ser twarogowy razem z cukrem pudrem dokładnie zmiksować. Galaretkę pomarańczową wraz z żelatyną rozpuścić w małej ilości wrzącej wody, przestudzić. Płynną galaretkę połączyć z serem, wlać aromat, dodać galaretki pokrojone w kostkę, wymieszać. Masę serową wyłożyć do formy na biszkopty, wyrównać. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie osączone z syropu. Czerwoną galaretkę rozpuścić w 400ml wody, ostudzić. Krzepnącą zalać brzoskwinie na serniku, Włożyć do lodówki do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.08.2013 19:26
Pyszny serniczek.
misia53 03.06.2013 19:34
świetny serniczek , można go robić z różnymi owocami
olkaaa 09.10.2012 11:48
też taki robię
Motorek 03.04.2012 18:30
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak