Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg młynarzowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 1 kg
mąka owsiana 3 łyżki
masło 3 dag
mleko 2 szklanki
Kwas cytrynowy Prymat 0,5 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka posiekanej
sól 1 szczypta
tłuszcz do smażenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg młynarzowej

Sprawione pstrągi wymoczyć w mleku przez ok.1 godziny, po czym odsączyć na sicie, lekko osolić, obtoczyć w owsianej mące i usmażyć w rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Przed podaniem oprószyć kwaskiem cytrynowym i posypać zieleniną. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 22.07.2011 21:56
za samą nazwę 6 się należy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak